Westhoekagenda

Wedstrijd Open tuinen: stem voor de leukste g-plek in een open tuin en tuinfeest

A A A
22 mei 2017 - Ieper - Bron: Landelijke Gilden
Open tuinen van Landelijke Gilden blaast 25 kaarsjes uit!

Dat is een mooie gelegenheid om zowel de gastvrije tuineigenaars die hun tuin elk jaar openstellen voor het publiek, als de trouwe Open tuinenbezoekers eens extra te verwennen.

Particuliere tuinliefhebbers die hun tuinen openstellen en zo hun passie delen met andere liefhebbers. Het is een formule die Landelijke Gilden al 25 jaar lang met groeiend succes organiseert. Daarbij ligt de klemtoon op het Open tuinweekend eind juni. 25 en 26 juni 2017 wordt zo een feesteditie voor Open tuinen, die dit jaar toepasselijk georganiseerd wordt  rond het thema ‘feest in de tuin’ (www.opentuinen.be). Landelijke Gilden koppelt hier dit jaar een orginele wedstrijd aan. 

Er is al heel wat te doen geweest rond het al dan niet bestaan van de g-plek. Vanuit Open tuinen zijn we er van overtuigd dat ze bestaat: het is een leuke plek, midden in het Groen, waar je Gezellig kan Genieten.

Elk tuin heeft zo’n plekje, het is de eigenaar die bepaalt waar deze plek ligt en wat de invulling ervan is. Voor de ene persoon is dit een gezellig terras om samen te tafelen, voor een ander is dit de serre waar jong plantgoed de kans krijgt om te ontkiemen. Of een plaatsje waar de bewoners elkaar een luisterend oor bieden, even ontstressen of waar grootouders sprookjes aan hun kleinkinderen vertellen. Een g-plek kan zoveel vormen aannemen als er eigenaars zijn, helemaal afgestemd op hun eigen behoeften. 

Wedstrijd ‘Stem voor de leukste g-plek’ - Gezellig Genieten in een Groene omgeving

Een aantal deelnemers uit het aanbod van Open tuinen 2017 stellen speciaal voor deze 25ste editie via www.landelijkegilden.be/g-plek hun lievelingsplek voor aan het publiek. We doen een oproep naar alle tuinliefhebbers hun stem uit te brengen voor de plek die hen het meest aanspreekt. Voor alle duidelijkheid, we gaan niet op zoek naar de mooiste tuin uit het aanbod, maar wel naar de tuin met de leukste g-plek. Een plek waar de tuinliefhebber zich het meest door geïnspireerd voelt. Een plek die hij of zij misschien ook zelf zou willen hebben. 

Van 20 mei tot 10 juni 2017 kunnen tuinliefhebbers via www.landelijkegilden.be/g-plek  stemmen op de tuin met de leukste g-plek. De week nadien maken we de winnaar bekend bij het grote publiek. De Open tuin met de meeste stemmen wint een leuk tuinfeest. Uit de stemmers worden nog eens vijf winnaars geselecteerd die (materiaal voor) een tuinfeest winnen.
>