Westhoekagenda

Volledige line-up Muzikale Dinsdagen 2017

A A A
20 mei 2017 - Ieper - Bron: Muzikale Dinsdagen
Met gepaste trots stelt vzw ri4vos het programma voor haar 19de editie voor. Het wordt een jaargang dat vooral in het teken van feestvieren staat.
Net als de voorbije jaren wordt elke avond om 19:00 het startschot gegeven door opkomend talent uit de provincie. Sedert vorig jaar wordt hiervoor in het voorjaar in samenwerking van de concertwerking van JOC Ieper zelfs een rockrally georganiseerd. Dit jaar zijn de laureaten hiervan Fat Max (Wervik), Red Light District (Oostende), You May Leave The Island (Brugge) en Loomstate (Tielt).

Op 18 juli 2017 zijn vooral de liefhebbers van wat oudere, gerijpte songs aan het feest. Eerst brengt de band The Covrettes hulde aan de swing en de rockabilly. De band slaagt erin om naoorlogse nummers in een hedendaags jasje te gieten en recente popkleppers te overgieten met een heerlijk retrosausje. Top of the bill die avond is de 70's glitterband Slade uit Engeland. In hun hoogdagen regen ze de nummer 1 hits aan elkaar alsof het niets was. Niet minder dan 6 van hun songs belandden op het hoogste schavotje. Sindsdien ontbinden ze hun duivels op energieke concerten waarbij het publiek haast niet anders kan dan uit de bol gaan.Op 25 juli mogen Freaky Age en Puggy de honneurs waarnemen. De eerste band wist in 2006 als jongste band ooit de finale te halen van Humo's Rock Rally. Op hun 14de begonnen ze zo aan hun succesvolle carrière. Nu 11 jaar later zijn de wilde lange haren nog steeds gebleven, werden de jeugdpuistjes ingewisseld voor bakkenbaarden en dropten ze in het voorjaar van 2017 hun vierde plaat. De tweede band scheert al jaren hoge toppen in Wallonië, Brussel en Frankrijk en verzorgde reeds het voorprogramma van de Europese tournees van Deep Purple, Smashing Pumpkins en Incubus. Tot voor kort bleven ze een goed bewaard geheim voor Vlaanderen maar stilaan krijgen ze ook hier voet aan grond. En terecht.

Op 5 augustus wordt het nog wat meer een wereldfeestje. Niet alleen omdat de 2 hoofdacts uit het buitenland komen, maar ook wegens het genre dat gebracht wordt. Om 20:00 is het de beurt aan Rootsriders uit Nederland en de Caraïben die een waarheidsgetrouwe tribute brengen aan Bob Marley.De songs van de allergrootste reggaeprofeet aller tijden worden met een zodanige precisie gebracht en de frontman heeft niet alleen de looks maar ook de manier van bewegen, dansen en zingen in zich dat je haast zou zweren dat The Real Bob terug onder de mensen is verschenen. Om 21:30 komt Che Sudaka uit Barcelona de feestavond afsluiten. En dat doet ze met een mengeling van mestizo, punk, werldmuziek, cumbia en ska. De groep bouwde een stevige live-reputatie op en wordt vaak in één adem genoemd met groepen als Mano Chau, Amparanoia of Doctor Krapula. Het is tevens een sterk geëngageerde band want ze wil via haar muziek de mensen aanzetten tot meer verdraagzaamheid voor en openheid naar elkaar.Op 15 augustus tenslotte mag DJ Bobby Ewing net als vorig jaar deze feestjaargang op gepaste wijze afsluiten. Vorig jaar bewees hij al het Muzikaal Plein naar ongekende hoogtes te kunnen brengen en dit jaar wil hij daar op eigen verzoek nog een schepje bovenop komen doen. Maar vooraleer hij aan de beurt is, wordt het nog fel genieten van The Lighthouse en Dolfijntjes XXL.De eerste mag zich dit jaar één van de drie winnaars noemen van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel heeft met de single Hollywood nu al een dijk van een hit binnen. De tweede is de strafste en knotgekste partyband die Vlaanderen rijk is. Ze is opgebouwd rond de BV's Wim Willaert (Eigen Kweek, Bevergem, ...) en Wim Opbrouck (Het Eiland, In De Gloria, ...) en hun beide accordeons. In 2003 mocht de band al eens het Muzikaal Plein in lichterlaaie zetten en nu komen ze dit nog eens overdoen. Op een moordend tempo sleuren ze de ene meebruller na de andere door de molen terwijl ze vakkundig het publiek aan de kook brengen. Het wordt pompen of verzuipen die avond. Of misschien wel pompen en alsnog verzuipen. Maar het zal al feestend gebeuren.

Muzikale Dinsdagen vindt net zoals de voorbije jaren plaats in het historisch centrum van Ieper. Verdere info over deze reeks gratis openluchtoptredens is te vinden op www.ri4vos.be of www.muzikaledinsdagen.be en in de infobrochure die op 20.000 exemplaren verspreid wordt doorheen de provincie.
>