Westhoekagenda

Britse bierbloggers bezoeken brouwerijen in de Westhoek

A A A
20 april 2017 - Ieper - Bron: Stad Ieper
In het weekend van 22 en 23 april 2017 zijn er zes gerenommeerde Britse bierbloggers op bezoek in Ieper en de Westhoek. Britten associëren Ieper namelijk vaak met herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. Dat is dan ook vaak dé belangrijkste reden waarom ze Ieper als reisbestemming kiezen. Maar eenmaal de Britse bezoekers hier zijn, zijn ze snel te verleiden met een lokaal biertje gebrouwen met echte 'Belgian Hops'.

Daarom heeft Ieper, samen met hoppestad Poperinge, beslist om enkele bekende Britse bierbloggers naar de streek uit te nodigen. Bloggers spreken een nieuw en jonger publiek aan dat minder via traditionele media te bereiken is. Zij schrijven naast hun stukken voor magazines en kranten op hun eigen blog hun ervaringen neer, die daarna gretig worden “gedeeld”. Paul Walsh, hoofdredacteur van Belgian Beer en Food magazine, dat een grote aanhang kent in de UK,  heeft de selectie van bloggers gemaakt. 

Ieper heeft met z'n twee bloeiende brouwerijen, Brouwerij Kazematten en Leroy Breweries, en een waaier aan gezellige biercafés ook meer te betekenen op vlak van bier. Maar op deze driedaagse persreis bezoeken de bloggers ook andere lokale brouwerijen in Poperinge en Vleteren. Daarnaast, en op vraag van Toerisme Vlaanderen, willen we hen ook zaken van de Eerste Wereldoorlog tonen. Hierbij specifiek gelinkt aan het herdenkingsjaar 1917. En hopelijk kunnen ze na dit persbezoek hun “volgers” verleiden tot een bezoek aan onze streek.
 
Waar kan je bierbloggers ondermeer ontmoeten? Ze logeren in B&B’s in Ieper.
 
Vrijdag 21 april 2017:
  • 13:45: Lunch in In Flanders Fields Museumcafé – Lakenhalle
  • 14:30: Bezoek In Flanders Fields Museum gevolgd door stadswandeling met gids
  • 17:30-19:15: bezoek aan “De Kazematten” + proeverij
  • 20:00: Last Post Ieper
De bloggers aanwezig tijdens de Last Post.Zaterdag 22 april:
  • 10:00: Bezoek Poperingse Hopmuseum
  • 15:15: Bezoek aan brouwerij De Plukker in Poperinge
  • 16:30: Bezoek Struise Brouwers Oost-Vleteren
  • 18:00: Bezoek Leroy Breweries Boezinge
Zondag 23 april:
  • 10:30: Battlefield Tour met bezoek aan Tyne Cot Cemetery Passchendaele, Hill 60 + Caterpillar Crater, The Bluff, Lijssenthoek Military Cemetery Poperinge, Hooge Crater Museum
>