Westhoekagenda

13e editie van Festival aan Zee

A A A
20 april 2017 - De Panne - Bron: Festival aan Zee
Mix van gevestigde waarden, jong talent, kinderanimatie en heuse festivalkermis kleuren 13de editie van Festival aan Zee!

Tijdens het weekend van 29 en 30 april vindt voor dertiende jaar op rij Festival aan Zee plaats in De Panne. Ook dit jaar is het terug volledig GRATIS en je kan er met het hele gezin terecht voor een uitgebreide en gevarieerde programmatie. De playlist van FAZ 2017 oogt ook dit jaar terug uitdagend met artiesten die al heel wat bewezen hebben. Op 29 april ontvangen we Het Zesde Metaal, Ertebrekers, Brihang, DJ Maarten Vancoillie, Les Truttes en Westflag op de Mainstage. Zondag 30 april wordt Natalia omringd door niemand minder dan De Ketnetband, Radio Negra, ZwartWerk, Radio Guga en Discobaar A Moeder.

De nieuwste trekpleister dit jaar wordt ongetwijfeld de geweldige festivalkermis die opgetrokken wordt op de zeedijk van De Panne. Voor zowel jong als oud worden allerlei attracties en spelen voorzien. Voor elk wat wils dus!

Festival aan Zee profileert zich ook dit jaar als een op en top familiefestival. Zo kunnen de kleinsten zich op zaterdag- en zondagnamiddag volledig uitleven in het Wonderbos Kidsdorp. De fantasie van de kids wordt aangewakkerd en zo stappen ze probleemloos van het ene sprookje in het andere. Gratis fun verzekerd! Dit magische en coole speeldorp werd ontworpen in samenwerking met verenigingen en de vrijetijdsdiensten van De Panne. Het volledige kidsprogramma is terug te vinden op de website.

Wegens het succesverhaal van vorig jaar is de Belfius Beach Boutique wederom van de partij. Hier krijgt jong, lokaal en meestal nog onbekend talent de kans om zich, met al dan niet eigen songs of covers, voor te stellen aan het publiek. Op zaterdag mogen we De Rien, The Eclectic Six, Shakin’ Strings ft. Sticky Lee Slim, Elise K en Empty Door verwachten. De dag nadien rekenen we op MA, Isenaud, I AM en Brewed and Bottled. Misschien wel onbekend, maar steeds verrassend talent! Op vrijdag 28 april worden in JH De Planke (De Panne) de winnaars bekend gemaakt van de DJ-contest Lokale Helden (i.s.m. Poppunt). De twee winnaars sluiten beide avonden af in de Belfius Beach Boutique.

Extra informatie artiesten/bands Belfius Beach Boutique

The Eclectic Six

Nadat ze als gelegenheidsband ‘De Warmsteweekdieren’ de smaak te pakken kregen, beslisten ze al snel om door te gaan als coverband ‘The Eclectic Six’. Samen brengen ze covers met een portie soul en funk.

Shakin’ Strings ft. Sticky Lee SlimNa enkele jaren intense vriendschap en een actief verleden in de muziekwereld bundelen Arne Dufoor (Shakin’ Strings) en Niels Cobbaert (Sticky Lee Slim) uit Koksijde hun krachten. Met behulp van een gitaar, een mondharmonica, percussie en zang willen ze het blues genre opnieuw op de kaart zetten.

Elise KElise Kinget, beter bekend onder haar artiestennaam Elise K, is een 21-jarige singer-songwriter die het indie pop genre vertegenwoordigt. Ze brengt zowel covers als eigen geschreven nummers op haar eigen manier samen met haar gitaar.

Empty DoorVan een simpel schooloptreden tot een jonge band genaamd ‘Empty Door’, zo snel kan het gaan! Door het brengen van rock en alternative remakes proberen deze vier vrienden een muziekwerk te creëren met een eigen personal touch.

MAEmma De Pachter vormt momenteel een band met de gitarist van I AM, Maarten Maes. Samen coveren ze een breed scala aan genres en songs. Dit doen ze elk met behulp van hun gitaar.

IsenaudNa zijn deelname aan The Voice en voldoende rust is Isenaud opnieuw terug te vinden op het podium. Met zijn warme stem en zijn gitaar brengt hij veelbelovende indiefolk muziek.

I AMTwee gitaristen en één zangeres, simpelweg een beloftevolle coverband van wie de roots terug te vinden zijn in de Westhoek. Eindelijk zijn ze opnieuw paraat om hun indiepop covers op het publiek af te vuren.

Brewed and BottledVanwege de nieuwe samenstelling van hun band en een splinternieuwe setlist is Brewed&Bottled er opnieuw klaar voor. De vijf leden vertalen bestaande muziek naar een punkrock versie. Ze zorgen voor een brede waaier aan songs dus voor ieder wat wils!

De Rien

Voorlopig nog geen extra informatie.

Winnaar DJ Concours Lokale Helden

Wie de winnaar wordt van deze DJ-contest wordt beslist op vrijdag 28 april 2017. Op Festival aan Zee krijgen ze nog een extra kans om hun talent verder te ontplooien!

Meer info: http://www.festivalaanzee.betival
 
>