Westhoekagenda

Noord-Zuidraad en stadsbestuur storten samen 1.650 euro aan ‘Hongersnood 12-12’

A A A
20 april 2017 - Diksmuide - Bron: Stad Diksmuide
De Noord-Zuidraad en het stadsbestuur van Diksmuide storten 10 cent per inwoner aan ‘Hongersnood 12-12’. Deze kleine bijdrage van 10 cent levert het aardige bedrag van 1650 euro op voor de slachtoffers van de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Dit bewijst dat, als iedereen een kleine bijdrage levert, we toch tot een mooi bedrag kunnen komen. 

Cijfers vertaald naar Diksmuide

We spreken van een hongersnood wanneer de beschikbare voeding onder de 2100 calorieën en 4 liter water per persoon zit. Meer dan 30% van de kinderen jonger dan vijf jaar lijdt aan ernstige ondervoeding en elke dag sterven twee kinderen jonger dan vijf per 10.000 inwoners. Als we deze cijfers eens vertalen naar Diksmuide dan zou dit betekenen dat 273 kinderen lijden aan ernstige ondervoeding en dat 1,65 kinderen per dag sterven. 

Consortium 12-12 lanceert een oproep ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood in Zuid-Soedan en de dreigende hongersnood in Somalië, Jemen en Nigeria. In die landen, in de Hoorn van Afrika, worden 20 miljoen mensen bedreigd met zware ondervoeding. Volgens de Verenigde Naties is dit de ergste humanitaire crisis sinds 1945. De hongersnood in de Hoorn van Afrika wordt veroorzaakt door gewapende conflicten, klimaatfactoren en extreme armoede. De leden van het consortium, dat zijn Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Plan België en UNICEF België, zijn ter plaatse en doen al het mogelijke om de bevolking te helpen. Maar ook wij kunnen ons steentje bijdragen! 

Stort ook jij nog een bijkomende gift?

Alle beetjes helpen! Als iedereen de handen in elkaar slaat, en nog eens een kleine bijdrage stort, kunnen we tot een nog mooier bedrag komen om de slachtoffers van de hongersnood te helpen.  Dit kan op het rekeningnummer BE19 0000 0000 1212 voor giften ten voordele van de slachtoffers van de hongersnood. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar (tot eind 2017). Informatie komt op de website www.1212.be, waar individuen, groepen of instellingen ook giften kunnen doen en benefietacties kunnen opzetten.
>