Westhoekagenda

Nieuw: e-readers en e-boeken in de bib

A A A
20 maart 2017 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Vanaf 27 maart 2017 zet de bibliotheek een stapje vooruit in de digitale wereld en kan je er een e-reader ontlenen met maximaal 5 e-boeken naar keuze.

Het leest even prettig als een gewoon boek, maar het is een pak lichter en je kiest zelf je lettertype- en grootte. Een e-reader moet je echt eens proberen. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag met je eerste uitlening.

5 Tolino e-readers

Dankzij het culturele samenwerkingsverband Achthoek (De Panne, Veurne, Koksijde, Nieuwpoort, Alveringem, Houthulst, Lo-Reninge, Diksmuide) beschikt de bibliotheek vanaf eind maart over 5 Tolino e-readers. Met de introductie van dit nieuwe bibliotheekproduct wil de bib iedereen kennis laten maken met nieuwe digitale technieken.

150 e-boeken

De bibliotheek start met een basiscollectie van zo’n 150 e-boeken, zowel voor jeugd als volwassenen. Het zijn grotendeels romans, voorlopig nog geen informatieve boeken. Je kan de basiscollectie eenvoudig doorzoeken in de catalogus van de bibliotheek (http://depanne.bibliotheek.be).

Praktisch
  • Als lid van de bibliotheek (vanaf 12 jaar) kan je een e-reader reserveren voor € 1. Er staan maximaal 5 e-boeken op.
  • Uitlenen kan voor 3 weken. Deze periode kan je 1 keer verlengen voor 3 weken mits het bijbetalen van € 1.
  • Op http://depanne.bibliotheek.be zie je als één van de vijf e-readers beschikbaar is. Via het eenvoudige invulformulier kan je een exemplaar reserveren én opgeven welke 5 titels je graag op het toestel wil lezen. Een werkdag later – na een bevestigingsmail vanuit de bibliotheek – kan je de e-reader komen ophalen in de bibliotheek.
  • E-boeken ontlenen om op je eigen e-reader te lezen, kan op vandaag nog niet.
Alle info op http://depanne.bibliotheek.be of bij de bibliotheekmedewerkers.

Het schepencollege van De Panne met vlnr.: Johan Bliek, Frans Buysse, Bram Degrieck, burgemeester Ann Vanheste, Ann Woestijn en schepen van cultuur Christophe Delrive.

>