Westhoekagenda

EHBD - Eerste Hulp Bij Dementie

A A A
20 maart 2017 - Poperinge - Bron: De Bres
Het Lokaal Dienstencentrum De Bres, de Stedelijke Openbare Bibliotheek en het Thuiszorgkruispunt Poperinge slaan de handen in elkaar en stellen het initiatief EHBD voor: Eerste Hulp Bij Dementie. Vanaf midden maart 2017 bieden de diensten het EHBD-pakket aan met publicaties allerhande die in een inkijk geven in het omgaan met de diagnose dementie. 

Het Lokaal Dienstencentrum De Bres, de Stedelijke Openbare Bibliotheek en het Thuiszorgkruispunt stellen als doel om drempelverlagende hulp- en dienstverlening te bieden met speciale aandacht voor personen met een beginnende zorgbehoefte. De drie diensten vinden elkaar in de laagdrempelige toegang tot informatie (bibliotheek), alsook in het aanbieden van activiteiten voor mantelzorgers en personen met dementie (Thuiszorgkruispunt, Lokaal Dienstencentrum). 

De diagnose of het vermoeden van dementie roept vaak veel vragen op. Wat is het verloop van de ziekte? Wat zijn de symptomen? Wat kan je doen en hoe kan je reageren? De inhoud van het EHBD-pakket is er voor iedereen die te maken krijgt met dementie: mensen met dementie, kinderen, kleinkinderen, familieleden, vrienden, mantelzorgers, hulpverleners en andere. 

Het pakket is te lenen in het Lokaal Dienstencentrum De Bres of de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Het bevat onder andere informatieve boeken, artikels, getuigenissen, films, muziekcd’s en brochures. Geïnteresseerden kunnen in hun veilige thuisomgeving meer informatie vinden in de publicaties. Wie dat wenst, kan na het lenen van een EHBD-pakket een opvolgend gesprek aanvragen bij de referentiepersoon dementie.

Op de foto zien we de verschillende initiatiefnemers van EHBD.

>