Westhoekagenda

De koers(en) doet de stad Ieper aan! Hou rekening met een aangepaste verkeerssituatie zondag 26/03/2017

A A A
20 maart 2017 - Ieper - Bron: Stad Ieper
Op 26 maart 2017 is er Gent-Wevelgem, en dat is niet 1 maar 7 koersen op 1 dag. Een topdag voor onze stad.

Boezinge is hét centrum van 3  wedstrijden voor dames, waaronder Gent-Wevelgem voor dames profs.

Ieper is dan weer de draaischijf voor de Kattenkoers, de Katjeskoers en grote prijs André Noyelle. Met als kers op de taart: de doortocht van Gent-Wevelgem.

Op de Grote Markt zullen er VIP-tenten opgesteld worden en maar ook grote schermen voor iedereen die dààr de koers wil volgen.
Zo’n groot evenement betekent een grote impact op de verkeerscirculatie in en rond Ieper en Boezinge. Heel wat straten en pleinen zullen tijdelijk worden afgesloten zodat alles veilig kan verlopen.

De Ieperlingen vinden alle informatie over hun straat of buurt op www.ieper.be. Of klik hier voor het overzicht.

De renners gaan ook de kleedkamers en de douches van het Ieperse sportcentrum gebruiken. Daarom zullen ook de parkings van het sportcentrum langs de Leopold III-laan en die aan de voetbalvelden langs de Picanollaan afgezet worden. Ze zijn niet toegankelijk én beschikbaar voor publiek van 7uur ’s morgens tot 17 uur ’s avonds. Het zwembad en de sporthallen zelf blijven op 26 maart wél open voor clubs en publiek. Mensen die naar het zwembad of de sporthalle komen die zondag kunnen uitzonderlijk gebruik maken van de grote parking van de firma Picanol aan de Steverlyncklaan. Er zullen signalisatiebordjes staan.
>