Westhoekagenda

Melco Ieper verliest tegen leider Gent Hawks

A A A
19 maart 2017 - Ieper - Bron: Melco Ieper
Melco Ieper A - Gent Hawks A: 52-58

Melco Ieper staat voor aartsmoeilijke en belangrijke weken. Het degradatiespook komt om de hoek gluren. Het best worden minstens 2 wedstrijden van de 3 resterende gewonnen. Te beginnen  tegen leider Gent Hawks zowaar geen gemakkelijke opdracht.

Melco startte met de noodzakelijke moed om de leiders een vijfde nederlaag aan te smeren. De bezoekers kwamen op voorsprong met 2-6. Na een knappe actie tussen Schepens en Devacht met een Gentse fout, kon Alexander Schepens vanop de vrijworplijn 6-6 gelijk maken. Robin Mestdagh bracht Ieper even later voor het eerst op voorsprong 10-8 na 7 minuten. Het vizier van de bezoekers was nog niet afgesteld. Mestdagh lukte de 12-8 en even later korfde Dierickx knap de 14-10. De hoogspanning was duidelijk voelbaar in het eerste quarter : 14-12.

De bezoekers plaatsten al vlug een 0-8 waardoor Melco meteen weer op achtervolgen was aangewezen. De bommen van de bezoekers bleven vallen: 14-23. Melco moest zich duidelijk herpakken. Kon nu lukken wat het ganse nog niet lukte, een kloof ombuigen? Spaens, volgend jaar in Ieperse loondienst, toonde zijn kunnen naar 15-26. Mamadou Diop kon met een bom antwoorden: 18-26.  Melco kon niet echt antwoorden. Gent schakelde een versnelling sneller: 22-34. Een bedrijvige Devacht kon nog milderen naar het einde van de eerste helft : 26-34.

Een knappe combinatie tussen opnieuw Devacht en Schepens opende het derde quarter : 28-34. Ieper kon niet profiteren van de tijdelijke aanvallende onmacht van Gent Hawks. De aanvallende slordigheden stapelden zich op langs weerszijden. Tussenin waren de bezoekers de enige ploeg die kon scoren : 30-41. Een timeout drong zich op. Jens Vandermeersch kon met frisse moed  en knappe actie zijn eerste punten korven: 32-42.  Ieper bleef echter aanvallend falen, trouwens zonder gestalte. Ringo Decaestecker koos duidelijk voor een alternatieve aanpak. Kon het vooralsnog lonen : 34-47. Jens Vandermeersch milderde met een last-minute bom: 37-47. Hopen is en blijft de boodschap in de Ieperse positie… met vechtlust boven schoonheid.

Kjell Devacht opende het vierde quarter: 39-47. Kon Ieper nu echt profiteren van de aanvallende offday van Gent en het laken naar zich toetrekken?  Melco kon de kloof nog dichten tot 43-49. Spaens mocht vanop de vrijworplijn 43-51 plaatsen. Melco toonde veel wil maar het lukte voorlopig niet: 45-53.  Mestdagh lukte een bom: 48-53. Zat het venijn toch in de staart. Melco moest erin geloven. Spaens sloeg de Ieperse hoop volledig teniet. De korf van Mestdagh bokte uit de ring. Nog 1 minuut zonder veel extra’s. Een absolute gemiste kans voor Ieper voor een niet overtuigende leider. Een ontgoochelende avond voor Melco-minnende harten met een eindstand van 52-58.  Ieper moet zich stilaan zorgen maken voor een verlengd verblijf in Top Division. Winnen tegen Gistel én Anderlecht wordt noodzakelijk. 
>