Westhoekagenda

Stad en OCMW Wervik slaan handen in elkaar tegen zwerfvuil

A A A
16 maart 2017 - Wervik - Bron: Stad Wervik
Zwerfvuil is een doorn in het oog van iedereen die met zijn leefomgeving begaan is. Sluikstort, hondenpoep, blikjes op straat: het ergert veel mensen en zorgt ervoor dat het straatbeeld minder mooi oogt. ‘Ook in Wervik kunnen we er niet omheen’, zegt schepen Deleu. ‘Er zijn een aantal plaatsen die het ganse jaar geplaagd worden door zwerfvuil en sluikstorten. We vinden er overal dezelfde blikjes en papiertjes … Om zwerfvuil efficiënt aan te pakken, is een lokale aanpak onontbeerlijk!’

Om de groendienst van de stad te ondersteunen gaat het OCMW vanuit een aantal personen inschakelen om het zwerfvuil te bestrijden. ‘Deze geïntegreerde aanpak zou moeten leiden tot een proper en netter Wervik’, zegt OCMW-voorzitter Gesquière ‘én het biedt tegelijkertijd activeringskansen aan sociaal kwetsbare personen’.

‘We willen een nette stad, maar de reguliere werking van de groendienst mag niet onder druk komen te staan’, voegt Deleu eraan toe. ‘We zijn dan ook blij dat we versterking krijgen van het OCMW’.

Samen gaan we voor een propere stad!
>