Westhoekagenda

Jobbeurs Veurne

A A A
17 februari 2017 - Veurne - Bron: Unizo
Veurne@Work en Stad Veurne organiseren in samenwerking met VDAB, Voka en Unizo de tweede editie van de Jobbeurs in Veurne op 7 maart 2017.

Na de succesvolle eerste editie van de jobbeurs vorig jaar, met meer dan 1.000 bezoekers, organiseren Veurne@Work en Stadsbestuur Veurne samen met partners VDAB, Unizo en Voka een tweede editie van de Jobbeurs op dinsdag 7 maart 2017. Veurne kent heel wat mooie bedrijven die werk bieden aan 2800 werknemers. Die bedrijven willen we op 7 maart in de aandacht brengen.

Voor de organisaties is dat het ideale moment om hun bedrijf en diverse job opportuniteiten in de kijker te zetten. De voedingsindustrie, bouw, metaal, zorgsector, sociale economie, retail, lokale economie ... zijn er goed vertegenwoordigd en bieden heel wat job kansen voor arbeiders, maar zeker ook voor hoger geschoolde profielen. Daarnaast willen we de mensen van Veurne laten kennis maken met de bedrijven en hen een job aanbieden dicht bij huis. Mensen die op vandaag pendelen naar Gent of Brussel en files moe zijn, willen we een alternatief aanbieden tegen de files in.

Nood aan een lokale jobbeurs

Na evaluatie van de eerste jobbeurs is duidelijk gebleken dat een lokaal georganiseerde jobbeurs een meerwaarde betekent voor het aantrekken van goede medewerkers. Inhoudelijke is de jobbeurs opnieuw professioneel uitgewerkt. De openingsuren werden echter wel wat bijgestuurd om ook mensen die latent uitkijken naar een nieuwe uitdaging de kans te geven om langs te komen om kennis te maken met onze bedrijven. De beurs is toegankelijk voor publiek van 13u30 tot 19u.

Samenwerking Stad Veurne

Na de meer dan geslaagde beurs van vorig jaar werd al gauw beslist om opnieuw met dezelfde partners aan tafel te zitten om de 2de editie van de jobbeurs te organiseren. Ook dit jaar kon de HR-Werkgroep van Veurne@Work rekenen op de enthousiaste medewerking van het Stadsbestuur van Veurne. Door de logistieke steun kunnen we de prijzen voor de bedrijven heel betaalbaar maken, maar ook op gebied van communicatie hebben we een hele fijne samenwerking met de stad en schepen Nathalie Delva.

Professionele aanpak door samenwerking met verschillende partners

Voor het aantrekken van mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging of werkzoekend zijn is de VDAB de partner bij uitstek. Voor het aantrekken van standhouders en het organiseren van de bevragingen tijdens en na de beurs werken we samen met Voka en Unizo.

Schepen Delva legde contacten met Pôle Emploi, de Franse tegenpool van de VDAB, ook zij zullen gericht werkzoekenden uitnodigen.

Op weg naar een succesvolle beurs

Op minder dan een maand van de beurs tellen we reeds meer dan 35 bedrijven en instellingen als standhouder. Samen hebben we 266 vacatures veel diverse profielen. Er wordt een vacaturekrantje opgemaakt en op de beurs uitgedeeld met alle aangeboden vacatures per bedrijf. Het initiatief van de Jobbeurs wordt op heel wat manieren kenbaar gemaakt via de pers, lokale televisie, sociale media, flyers en affiches, scholen.

We kunnen dus wel stellen dat het voor werkzoekenden de moeite loont om een bezoek te brengen aan de jobbeurs op 7 maart in FurnEvent, want in Veurne maken we er werk van !

Standhouders: Woonzorgcentrum Sint Anna vzw, AGO jobs & HR, Duco, InterWest, Bouwbedrijf Furnibo, Goens Johan, Adecco, Actief Interim, Plopsaland, Eco Solar Energue, Lidl, Axintor Real Interim, De Beauvoorder, Hulp in huis, Vivaldis Veurne, Stadsbestuur Veurne, Randstad Veurne, PepsiCo, Start People, Clarebout Potatoes, Politie, OCMW Veurne, Defensie, Dekeyzer-Ossaer, AZ Sint-Augustinus Veurne, Setraco NV, SBS Skillbuilders, Victoria Juwelen Diksmuide, Carrefour Koksijde, Avasco Industries, Beauvoords Bakhuis, Konvert Interim, Familiezorg, Eurofreez,
Absolute@construct, Mattheeuws, Enjoy Concrete

Meer info: www.veurneatwork.be
>