Westhoekagenda

Residentie Clarenhof: 110 assistentieflats met woonassistent

A A A
16 februari 2017 - Nieuwpoort - Bron: Phibo Press Communication
In aanwezigheid van Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering, burgemeester Geert Vanden Broucke, en Wilfried Martens, initiatiefnemer en zaakvoerder Senior Homes, werd op donderdag 16 februari 2017 de 1e steen gelegd van Residentie Clarenhof te Nieuwpoort. Het reeds opgestarte bouwproject zal 110 erkende assistentieflats met een uitgebreide neveninfrastructuur omvatten, op een terrein van 6.000 m². Al 70% van de flats is verkocht voor eigen gebruik of voor verdere verhuur. Tegen najaar 2018 zullen alle blokken van de residentie instapklaar zijn.Residentie Clarenhof verrijst momenteel op de locatie van het vroegere klooster ‘Arme Claren’, tussen de Recollettenstraat en de Hoogstraat. Twee gevels van het oude klooster en van de bewaarschool werden alvast behouden voor hun historische waarde en impact op het straatbeeld. Het oorspronkelijke torentje van de vroegere kapel wordt terug op het nieuwe dak geplaatst dat overigens dezelfde dakconstructie/vorm krijgt als voorheen. Boven de centrale ingang komt een opvallende rechthoekige en overhangende glazen luifel als eyecatcher. In de inkomhal wordt de transparante metalen liftkooi alvast de absolute blikvanger. Op de plaats van klooster en kapel komt nu een moderne brasserie Clarenhof (7/7 open, capaciteit 120), met mezzanine (capaciteit 40) en zonneterras. De brasserie is ook toegankelijk voor niet-residenten. 

Nieuwste generatie assistentieflatsResidentie Clarenhof staat voor de nieuwste generatie aan assistentieflats die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert met luxe, comfort, veiligheid, zorgeloos gemak. Dat wordt gewaarborgd met o.a. een permanente ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule, en met een aanwezige woonassistent als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

Bij Senior Homes staat de garantie op luxe, comfort, zorgeloos gemak, veiligheid en permanente service centraal. De flats (50 à 94m²) hebben een volwaardige keuken, leefruimte, badkamer, berging, 1 à 2 slaapkamers, privatief terras met veel lichtinval, en zijn rolstoeltoegankelijk én rolstoelleefbaar. Zodat men ook bij verminderde mobiliteit nog steeds in zijn appartement kan blijven wonen.  

Senior Homes heeft een multifunctioneel en zeer gebruiksvriendelijk videofonie- en oproepsysteem dat in elke flat aanwezig is. Het laat niet alleen eenvoudige bestellingen voor brood of medicamenten toe, maar is tegelijk ook een waarborg voor 24u/24u crisiszorg en overbruggingsassistentie. Zo heeft de bewoner de zekerheid dat er altijd hulp is, op elk moment van de dag en de week. Alle gebouwen hebben ook camerabewaking en een inbraak- en branddetectie. 

Een aantal flats zijn ingericht als duplex zodat ook de kleinkinderen kunnen overnachten. In de gebouwen zijn veel gemene delen voorzien. Zij fungeren als ontmoetingsruimtes voor de bewoners (o.a. leeszaal en zitruimtes). Die sociale interactie wordt altijd enorm gestimuleerd door de woonassistenten, met diverse activiteiten en animatie. Die bewoners hebben overigens ook een apart ‘Café Clarenhof’ waar ze o.m. kunnen kaarten, biljarten, lezen en films op scherm bekijken.

Er is een wassalon en qua persoonlijke lichaamsverzorging kunnen de bewoners terecht in een state-of-the-art fitness- en wellnessruimte met jacuzzi, een chique ingericht kapsalon, en in een kabinet voor schoonheidsbehandeling, podologie en kinesitherapie. 

Buiten is er een grote centrale binnentuin die aansluit op het terras van de brasserie, twee pétanquebanen, veel groen, een moes- en kruidentuin, stallingen voor fietsen en ondergronds voor auto’s … 

De bewoners genieten bovendien van alle voordelen van Nieuwpoort Stad én Bad om hun oude dag door te brengen. Met het comfort en de geneugten van het nabije stadscentrum (100m), en met deugddoende wandelingen naar de vismijn en jachthaven (400m) en het strand (1000m).
 
Zo lang mogelijk genieten  

“De nieuwe senior wil zo lang mogelijk genieten van het leven”, zegt initiatiefnemer en zaakvoerder Wilfried Martens. “Door ons uniek woon- en serviceconcept willen we bij zelfredzame senioren meteen de angst wegnemen om op een andere locatie te gaan wonen. Iets wat velen veel te lang uitstellen. We willen hen een instant ‘thuisgevoel’ geven door alles in één flat te integreren wat ze thuis ook al hebben of zelfs nog niet hebben. En we willen dat ze nog alles kunnen doen wat ze nog willen beleven en ervaren in de herfst van hun leven”. 

Zowel verkoop als beheer

Senior Homes is zowel projectontwikkelaar als dat het verhuur, beheer en de serviceverlening volledig zelf in handen neemt. Die dualiteit maakt hen vandaag tot een unieke marktspeler, want zowel het rendement voor de investeerder, als het nauwgezette toezicht op de geboden service voor de flatbewoner wordt hierdoor gegarandeerd.                                                                                                                                              

Voor Residentie Clarenhof werkt Senior Homes samen met het architectenduo Sebastiaan Van Damme en Cindy Taelman uit Aalter (www.sheci.be), met interieurarchitecte Heidi Wille uit Ursel, en met Willemen Groep uit Mechelen voor de bouw. 

Residentie Clarenhof is inmiddels het 11e project van Senior Homes. Deinze en Oudenaarde zijn reeds in gebruik. Aalst en Zwevegem openen in 2017. Vichte en Rumbeke zijn in volle opbouw. Dit jaar start eveneens de bouw in Varsenare, Oostende, Evergem en Wetteren Ten Ede. In totaal zal Senior Homes in heel Vlaanderen zo’n 1.000 erkende assistentieflats opleveren. 

Info: www.seniorhomes.be of www.residentie-clarenhof.be, 09/336.37.95, info@seniorhomes.be. Er zijn ook infoavonden (zie website voor data).
>