Westhoekagenda

Plantactie Ieperse geboortebomen

A A A
16 februari 2017 - Zillebeke - Bron: Stad Ieper
Op zaterdag 25 februari 2017
 
Jonge gezinnen planten 60 hoogstammen in de dorpen en voor een gloednieuw speelbos in De Palingbeek
 
Voor de plantacties van geboortebomen werkt de Stad Ieper elk jaar nauw samen met de Gezinsbonden van Ieper, Zillebeke, Boezinge, Elverdinge en Dikkebus. En dit jaar werkt ook Gezinsbond Vlamertinge voor de eerste keer mee aan deze klassieker.

De plantacties vinden allemaal plaats op zaterdag 25 februari 2017. De bomen staan symbool voor de kinderen die in Ieper, Brielen, Sint-Jan, Zillebeke, Boezinge, Elverdinge en Vlamertinge zijn geboren in 2016. Dit jaar staat de aanplanting door de Gezinsbonden van Ieper (met Sint-Jan en Brielen) en Zillebeke in het teken van een nieuw speelbos in het Palingbeekdomein. Daar planten de gezinnen ongeveer 600 jonge boompjes en struiken, terwijl op de andere plaatsen in totaal ongeveer 60 hoogstammige bomen worden aangeplant.
 
Overzicht van de acties en locaties:
  • Ieper, St Jan en Brielen: om 10 u, aanplanting speelbosje nabij de grote parking domein.
  • Zillebeke: om 11u, aanplanting van een nieuw speelbos in domein De Palingbeek.
  • Boezinge: om 14u, aanplanting hoogstammige zomereiken langs de Ravenstraat.
  • Dikkebus: om 14u30, aanplanting hoogstammige zomereiken langs de Groenejagerstraat / Abelestraat.
  • Elverdinge: om 15u, aanplanting hoogstammige zomereiken langs de Steenstraat.
  • Vlamertinge: om 15u30, hoogstammige linden langs het nieuwe fietspad van de Vlamertingseweg, vanaf dorpskern Vlamertinge 
De gezinnen worden hierbij telkens begeleid door de dienst Milieueducatie en medewerkers van de Groendienst, die de nodige assistentie verlenen tijdens het aanplanten. De voorbereidende werken zijn uitgevoerd door de sociale werkplaats De Groene Kans en medewerkers va het provinciedomein De Palingbeek. En een verwelkoming is er altijd door een delegatie van ons stadsbestuur.
>