Westhoekagenda

Zomertentoonstelling in de kerk van Wulvergem

A A A
06 juni 2013 - Wulvergem - Bron: Bernard Sercu
LUX - SPOREN VAN SPIRITUALITEIT

De cultuurraad van Heuvelland, de dienst cultuur van de gemeente Heuvelland en de kerkraad van de Sint-Machutusparochie van Wulvergem hebben het initiatief genomen om een zomertentoonstelling te organiseren in de kerk van Wulvergem. De titel van deze tentoonstelling is LUX ‘Sporen van spiritualiteit’.

Van 18 juli tot 18 augustus 2013 is de tentoonstelling elke dag toegankelijk van 14u tot 17u. Iedere donderdagnamiddag is er om  14u een rondleiding in de tentoonstelling (Duurtijd max 1u). Groepen kunnen reserveren op de cultuurdienst van de gemeente Heuvelland Bergstraat 24, 8950 Heuvelland (Kemmel) Tel. 057/45.04.71 - Fax 057/44.56.04

Zes kunstenaars tonen er hun werk: Jean-Paul Vanhove, Pieter Denuwelaere, Sven Verhaeghe, Christophe Dehaene, Mario De Brabandere en Bernard Sercu. Het uitgangspunt van de initiatiefnemers is: ‘Kunst en religieuze beleving als toegang tot het onzegbare is een gegeven van alle tijden. De grens tussen beide is soms flinterdun. Net als religie gaat kunst op zoek naar wat ons bezielt. Ze staat stil bij het menselijk tekort. Haar drijfveer is het verlangen intenser te leven, echter te zijn, niet te missen wat er toe doet.’

Deze hedendaagse kunstenaars gaan in dialoog met de ruimte en de  aanwezige kunstwerken van de kerk. In de sacrale ruimte van de kerk met haar specifieke spiritualiteit wordt de brug gemaakt van het verleden naar het heden en naar de toekomst  . Met deze tentoonstelling zet de gemeente Heuvelland zich op de kaart van de zomertentoonstellingen in Vlaanderen.

Installatie ‘Lettenbergontwerp VI, kruisweg van de liefde’ Bernard Sercu (foto Peter Roels)De opening van de tentoonstelling vond plaats op donderdag 18 juli 2013.
>