Westhoekagenda

Zes voetbalploegen maken van Amersveldestadion hun thuis (Handzame)

A A A
08 mei 2013 - Handzame - Bron: Het Nieuwsblad
Opnieuw voetbal in verloederd stadion

HANDZAME - In 2008 kocht Kortemark het Amersveldestadion. Dat stond sindsdien te verloederen. Maar binnenkort maken zes nieuwe voetbalploegen van het stadion hun nieuwe thuis. Nieuw SVD Handzame wordt de belangrijkste speler.

Pieter Vanoverschelde, zoon van wijlen dokter Vanoverschelde, de toenmalige voorzitter van SVD Handzame, stapte naar de gemeentelijke sportdienst om te vragen of er weer gevoetbald mocht worden in het Amersveldestadion. Met resultaat. Want het stadion krijgt nieuw leven ingeblazen nu zes ploegen er zullen voetballen, waaronder Nieuw SVD Handzame.

‘SVD Handzame is ondertussen gefusioneerd met VV Kortemark. Dat nieuwe team speelt dit jaar zelfs kampioen in derde provinciale’, zegt sportschepen Stefaan Vercooren (Open VLD). De nieuwe voetbalformatie heet Nieuw Sterk Vlug Dapper Handzame (Nieuw SVD Handzame).

Voetbalplein wordt akker

‘Vanaf deze zomer trainen drie ploegen van Nieuw SVD Handzame in het Amersveldestadion: de eerste ploeg, de reserveploeg en de duiveltjes. Ondertussen spelen er ook al twee amateur-voetbalploegen: Scoutaboe en de Blue Devils. Vanaf komende zomer komt ook de voetbalploeg SV Werken naar het Amersveldestadion. Hun voetbalplein in Werken is verkocht en de landbouwer zal de grasmat tot akkerland omploegen’, zegt Stefaan Vercooren.

In 2008 kocht Kortemark het stadion van de familie Dupultys. De site beschikt over zeven kleedkamers, twee scheidsrechterslokalen, vergaderzalen, twee voetbalvelden, een grote kantine en parking.

De gemeente had eigenlijk plannen om de site een andere invulling te geven. Het eerste idee was om daar het containerpark te vestigen, maar de provincie West-Vlaanderen lag dwars. Daarna rijpte het idee om er een plek voor de jeugd van te maken. Maar er komt dus geen buitenschoolse kinderopvang. ‘Na de zomer bekijken we of er al dan niet plaats is voor de speelpleinwerking voor komend jaar. In ieder geval voorziet de gemeentekas geld voor kleine herstellingen’, zegt Stefaan Vercooren.

Ronny Vanhooren
>