Westhoekagenda

Pennenzakrock komt naar Oostduinkerke

A A A
04 april 2012 - Oostduinkerke - Bron: Gemeente Koksijde
Pennenzakkenrock of PZR is het grootste eendaags kinderrockfestival in Europa dat zich in eerste lijn richt naar kinderen tussen acht en veertien jaar. Dit jaar vindt de 18de editie plaats op donderdag 28 juni 2012. Nieuw dit jaar is dat het festival niet alleen op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer te Mol zal plaatsvinden, maar ook aan onze Vlaamse Kust.Op het strand van Oostduinkerke, met de voeten in het zand en met de zee als uniek decor, hoeven de scholen van West- en Oost-Vlaanderen de verre afstand naar Mol niet meer te overbruggen.

Pennenzakkenrock ontstond in 1994 in de schoot van de kinderprovincieraad. Sindsdien streeft het festival hetzelfde doel na: een eerste festivalervaring voor alle kids tussen 8 en 14 jaar in een veilige omgeving creëren.

Het festival heeft in de afgelopen 17 edities een stevige groei doorgemaakt. In het begin was het voornamelijk een muziekfestival met in sommige edities enkele internationale topartiesten zoals Step, Tattoo en zelfs Marco Borsato. Later werd de balans op Pennenzakkenrock, of kortweg PZR, verlegd in de richting van de randanimaties. Hoe je het ook bekijkt: Pennenzakkenrock blijft een dag waar alle kids het hele schooljaar naar uitkijken, en dat is wat bereikt wil worden.

Meer info: www.pennenzakkenrock.be
>