terug
next
Westhoekagenda

Actie Ik geef je mijn hart: Een donor kan 8 levens redden

A A A
11 februari 2012 - Koksijde
Met als motto “Ik geef je mijn hart” organiseerde de serviceclub Soroptimist International Veurne-Westhoek op zaterdag 11 februari in samenwerking met het gemeentebestuur de actie “Registreer je als orgaandonor”! Men kon zich die dag in het gemeentehuis laten registreren als orgaandonor. Daar werd ook een infostand opgesteld. Alle bezoekers werden door de gemeente Koksijde een drankje aangeboden.

De wet betreffende orgaandonatie bestaat ruim 20 jaar en hanteert het principe dat elke overledene verondersteld wordt een mogelijke orgaandonor te zijn, behoudens aangetekend verzet. Velen weten echter niet dat men ook actief de wil kan uitdrukken en men zich kan laten registreren om juist wel kandidaat donor te zijn. Zo worden nabestaanden op pijnlijke momenten niet meer geconfronteerd met de concrete vraag van donorschap. Zij weten vaak niet wat de wens van de overledene was. Ieder mens kan ooit wel een orgaan nodig hebben: een nier voor je kind, een hart voor je vader, longen voor een muco-patiënt, nieuwe huid voor een zwaar verbrand persoon…

Als donor kan je tot 8 mensenlevens redden! Je kon je officieel registreren als orgaandonor bij de dienst Burgerzaken in het gemeentehuis op zaterdag 11 februari van 9 tot 12 u.

Hieronder enkele foto's van de actie. Voor Veurne en Koksijde vermoeden de organisatoren ± 280 registraties te kunnen tellen.

web01

web02

web03

web04

web05

web06

Een delegatie van het college van burgemeester en schepenen op de stand.

web07

web08

Het team kon rekenen op de steun van deze kranige 100-jarige.

web09

web10
Pagina aangemaakt door Soroptimist Veurne Westhoek.
>