Westhoekagenda

Eerste editie van 'Kei van een Ondernemer' werd een succes

A A A
07 september 2017 - Poperinge
De stedelijke raad voor lokale economie organiseerde op 7 september 2017 voor het eerst de ‘Prijs lokale economie – Kei van een ondernemer’. In 5 categorieën willen ze Poperingse Ondernemers in de kijker zetten.

In 2016 is de Stedelijke raad lokale economie helemaal hervormd, nieuwe vertegenwoordigers van de verschillende handelscomités van het hele grondgebied vormen de stedelijke raad voor lokale economie. John Dewulf (Dewulf John Interieur en Atelier) werd verkozen tot voorzitter.
De jury was samengesteld uit een vertegenwoordiging van UNIZO West-Vlaanderen, Voka West-Vlaanderen en het Dagelijks Bestuur van de Stedelijke raad lokale economie. Deze drie partijen hadden elk één stem en hebben samen hebben ze de winnaars in de vijf categorieën gevormd.
5 categorieën, 17 finalisten en 5 winnaars.

Het event had plaats bij Q-Auto in de Sappenleenstraat.

 DSC_3360

DSC_3361

Veel volk op deze eerste editie.

DSC_3362

DSC_3363

De trofeeën stonden netjes klaar.

DSC_3365

DSC_3366

De presentatie was in handen van ex-Miss België Justine De Jonckheere.

DSC_3368

DSC_3370

John Dewulf, voorzitter van de stedelijke raad lokale economie, nam als eerste het woord: "We willen de 'Kei van een Ondernemer' om de twee jaar organiseren. Voor deze eerste editie zijn we in ieder geval zeer tevreden met de finalisten en winnaars, maar ook met de opkomst van zoveel ondernemers."

DSC_3372

Hij dankte ook Bart Ruyssen van Q-Auto voor het ter beschikking stelling van de lokatie.

DSC_3373

De voorzitter stelde ook de trofee voor.

DSC_3374

DSC_3375

DSC_3376

DSC_3377

DSC_3378

DSC_3379

DSC_3380

DSC_3381

Eerste categorie Kei van een Starter

De winnaar is Tom Ghyselen van Arodan, hij startte zijn zaak Arodan Bouwcoördinatie 2 jaar geleden op, alhoewel de term bouwcoördinatie vrij nieuw is, groeit zijn zaak en komt zijn echtgenoot de zaak binnenkort vervoegen.

DSC_3382

DSC_3383

Jan Sap, directeur-generaal van Unizo, mocht Arodan Bouwcoördinatie als winnaar naar voren roepen.

DSC_3384

DSC_3386

DSC_3387

Tweede categorie Kei van een handelaar

De winnaar in de categorie ‘Kei van een handelaar’ werd drafabGREEN. Met hun nieuwe winkel is drafabGREEN een vaste waarde geworden in Poperinge voor interieur, design en tuinmeubilair. Creativiteit en diversiteit in het aanbod en aanpak spreken vele mensen aan van Poperinge, maar ook van ver daar buiten.

DSC_3388

Burgemeester Christof Dejaegher mocht de winnaar aankondigen.

DSC_3389

DSC_3390

Hij nam vervolgens het woord: "Een drietal jaren geleden namen we een nieuwe start met een strategisch plan. Ondernemen staat in Popeirnge met stip genoteerd. We kennen hier heel wat creatieve ondernemers. Wat deze ondernemers doen voor Poperinge en de regio, dat moeten we graag in de kijker durven zetten."

DSC_3392

Derde categorie Kei van een bedrijf

Garage Duran is Kei van een bedrijf. Met een marktaandeel van 17% tov 9.5% in de rest van België is Duran Poperinge echt een Kei in z’n vak. Al sinds 1971 is Duran een vaste waarde in Poperinge.

DSC_3393

DSC_3394

DSC_3395

Vierde categorie is Kei van een milieubewuste ondernemer

De winnaar hier is KAMO. Zij investeren volop in het duurzaam maken van hun bedrijf, gaande van kleine maatregelen zoals geen papier meer in het atelier maar microvezeldoeken, fietsgebruik promoten, maar ook de aankoop van een heftruk op gas, vervanging bestelwagens, isolatie dak, …

DSC_3398

Cathy Verstraete van Voka mocht de trofee en bloemen overhandigen.

DSC_3401

Eerbetoon aan Paul Hespeel

Deze zomer moesten we afscheid nemen van Paul Hespeel, zaakvoerder van decoratie- en schilderwerken Hespeel. Paul was een heel geëngageerde man bij UNIZO, maar ook bij de toenmalige Handelsraad, ondertussen Stedelijke raad voor lokale economie geworden, hij was er al jaren lid van.

Jaren lang was hij voorzitter van UNIZO IJzerbode en nog steeds was hij voorzitter van het Gewest Poperinge. Om die reden en om zijn vele jaren van engagement, inzet en bereidwilligheid gaf dhr. Jan Sap directeur generaal van UNIZO aan Christine Pareyn, Paul Hespeel z’n vrouw een gouden ereteken.

DSC_3402

DSC_3403

DSC_3404

Lifetime Achievement

De winnaar is Eric Verbeke. Eric Verbeke startte samen met zijn broer met loonwerken. Samen met de drie oudste zonen zijn de landbouwwerken, maar ook de grond- en afbraakwerken uitgebreid. Ondertussen doen de drie oudste zonen daarmee verder. Dochter en schoonzoon baten containerservice Vulsteke & Verbeke uit en de jongste zoon is zaakvoerder van Carrosserie Verbeke. Ook Eric is nog steeds een bezige bij, samen met zijn vrouw Lena heeft hij in de Jagerstraat een vakantiewoning.

DSC_3405

DSC_3406

DSC_3408

Proficiat aan alle winnaars.

DSC_3412

Jan Sap met de familie van Paul Hespeel.

DSC_3414

Deze 5 winnaars krijgen elk een prijs mee naar huis, die gebaseerd is op het logo. John Dewulf Interieur zorgde voor deze mooie awards met een mooie verwijzing naar de Keien en de Hop.

En dan was het tijd voor de receptie.

DSC_3415

DSC_3416

DSC_3417
 
Pagina aangemaakt door Westhoek.be.
>