terug
next
Westhoekagenda

Stad Poperinge en Politie Arro Ieper krijgen Save-label

A A A
13 februari 2017 - Poperinge
Op 7 september 2015 ondertekenden het stadsbestuur van Poperinge en de lokale politie arro Ieper het SAVE-charter van Ouders van Verongelukte Kinderen vzw (OVK vzw), een lotgenotenvereniging die families ondersteunt die hun kind hebben verloren in het verkeer. Door deze ondertekening werd het engagement aangegaan om binnen het stedelijke mobiliteitsbeleid bijzondere aandacht te hebben voor verkeersveiligheid. 

Om dit engagement kracht bij te zetten, werd een actieplan opgesteld door de stedelijke mobiliteitsdienst in samenwerking met de lokale politie. Inmiddels werd de uitvoering van dit actieplan geëvalueerd door OVK vzw. Men is van mening dat er tijdens het actiejaar voldoende inspanningen werden geleverd. Hierdoor ontvingen het stadsbestuur en de lokale politie op maandag 13 februari 2017 het SAVE-label. De uitreiking ging door om 19.00 uur in de Gotische zaal van het stadhuis.

De stad Poperinge kreeg het 32e SAVE-label omdat ze haar SAVE-actiejaar succesvol heeft afgerond. Dit is de 9e labeluitreiking in West-Vlaanderen waarbij men voorafgegaan werd door Anzegem, Deerlijk, Ledegem, Lendelede, Roeselare, Waregem, Zedelgem en Zuienkerke.
 
Enkele foto's van de uitreiking van het label.

Verwelkoming door burgemeester Christof Dejaegher die ook de toespraak hield van de zieke schepen Pieter Marchand.

DSC_5256

DSC_5257

Korte toespraak door Luc Deryckere, korpschef van de Politie Arro Ieper

DSC_5260

Koen Van Wonterghem, gedelegeerd-bestuurder OVK.

DSC_5262

Uitreiking van het label.

DSC_5265En daar mocht een alcholvrij glaasje op gedronken worden.

DSC_5271

Klik hier voor de volledige persmap.
Pagina aangemaakt door Westhoek.be.
>