Westhoekagenda

Situering

A A A

De Westhoek paalt aan bijna alle overige arrondissementen in West-Vlaanderen, namelijk Oostende, Brugge, Roeselare en Kortrijk. Ten zuiden grenst de Westhoek aan de provincie Henegouwen. Tevens is de Westhoek gelegen aan de grens met Frankrijk. 

 


Binnen Vlaanderen ligt de Westhoek vrij excentrisch. In Europees perspectief kent deze regio evenwel een zeer centrale ligging, met uitstekende ontsluitingsmogelijkheden. Vooral de aanwezigheid van Noord-Frankrijk is hier belangrijk.

 
 

 
De Westhoek is eigenlijk een regio die doorloopt in Frankrijk en daar het arrondissement Dunkerque en het canton Armentières omvat. De Westhoek ligt bijzonder dicht bij de agglomeratie Rijsel die een steeds belangrijker rol speelt met ondermeer zijn TGV-station en Eurostarverbindingen met Brussel, Parijs en London.

 
 

 
De Westhoek heeft heel wat te bieden: bedrijven, aangename shoppingcentra, plezante terrasjes, boeiende wandelingen, sportieve mogelijkheden, culinaire hoogstandjes, geschiedenis, cultuur, rust en ontspanning, de westkust, ...

 
Deze website laat u kennismaken met en genieten van de Westhoek. 

>